*ضرغام خرمی
اگر گذرتان به ادارات افتاده باشد این واژه را زیاد شنیده اید که رفتند جلسه ، جلسات اداری با عناوین دهان پرکن ستاد فلان ، کمیته بهمان و ، جلساتی که عموما بین وقت اداری برگزار می گردد به مدت زمان دو ساعت که طبق معمول با تاخیر شروع میشود.و ارباب رجوعی که برای یک امضا در انتظار برگشت ریس یا کارمند شرکت کننده سرگردان است. عمدتا مدیر یا کارمندی که از طرف اداره یا نهاد در جلسه شرکت می کنند بیشتر یک شنونده هست و صورتجلسه را امضا می کنند.
همه نه ؛ ولی اغلب جلسات که در محل فرمانداری شهرستان با دستور کار مشخصی باهدف تصمیم گیری تشکیل می گردد خروجی قابل توجه نداشته ، ضمانت اجرا ضعیفی به دنبال دارد .
اگر هدف از تشکیل جلسات هم افزایی ، استفاده از خرد جمعی بدانیم . مدیران و روسا بعضا بدون مطالعه در جلسه حضور می یابند یا دقیقه نود یکی از کارکنان را به نمایندگی خود به جلسه می فرستند که یا اظهاربی اطلاعی می کند یا براساس داشته های ذهنی خودش پاسخ می دهد . این مساله باعث میشود تا ماحصل این جلسه باعث اتخاذ تصمیمات موثر و پیشنهادات متنوع نباشد .
برای پرهیز از زدن حرفهای ، تکراری سطحی ، صدمن یک غاز ، یک هفته قبل دعوت نامه جلسه به دست مدیران رسانده ، اعضا جلسه را ملزم به مطالعه و ارائه پیشنهادات مفید ، کاربردی و گره گشا نمایید و سقف جلسات را کاهش دهید .
بدون تردید تکریم ارباب رجوع و کوتاه کردن دیوار بی اعتمادی در گرو ؛ دقت و سرعت بخشیدن به کارها ، اصلاح روش ناصواب جلسات در سیستم اداری، و بهره مندی از حضور مدیران شجاع ، ریسک پذیر، جهادی می باشد .