*منصور جهان آرا
با منابع بی شماری که در استان حاصلخیز و غنی بوشهر وجود دارد، همواره در سالیان گذشته، مطالبهی عموم مردم و بزرگان عرصههای مختلف بر این اساس بوده که مردم زجرکشیدهی استان بوشهر از این امکانات عظیم بیبهره نمانند. وجود الاینده های نفتی، ترافیک تردد ماشین آلات مجموعه ها ، عبور لوله های انتقال محصول و … فقط و فقط آسیب های اجتماعی برای مردم استان خصوصا شمال استان بدنبال داشته است و به طور مکرر از عزت نفس مردم عزیز سواستفاده کرده و هر ظلمی را به این استان تحمیل مینمایند.
برای با آشنا شدن با چنین ظرفیتهایی سعی شده گوشهای از گسترهی امکانات نفتی و مزایای آنرا به مردم عزیز معرفی نماییم. چرا که تفکیک مدیریت آنها از شرکت مناطق نفتخیز جنوب که خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را شامل میشود و نقش بوشهر در این تقسیمبندی صفر میباشد لازم بوده و امید است دولت و مجلس انقلابی با ورود به این موضوع، به احقاق حقوق از دست رفتهی استان بوشهر تلاش نمایند.
با توجه به جغرافیای تاسیسات و چاههای نفتی موجود در استان، میتوان اذعان نمود که چاههای نفت در مناطق شرقی و شمالی استان به طور تقریبی ۶۰ حلقه چاه نفت زنده بوده که به تفکیک منطقهای شامل منطقهی نرگسی (وحدتیه)، گلخاری (روستای گمارون گناوه)، بخشی از چاههای بیبیحکیمه، حوزهی تازه کشف شدهی گرو، رگسفید و بینک میباشد. از نگاه تاسیسات شرق و شمال استان، دستگاه بهرهبرداری بیبیحکیمهی ۲، تزریق گاز و انجیال سیاهمکان، مجموعهی بینک، بزرگترین تلمبهخانهی نفت ایران در گوره، مجموعهی بهرگان و چاههای خشکی و دریایی آن، تأسیسات موجود در جزیرهی خارگ و حوزهی دریایی آن به عنوان تنها پایانهی صادراتی نفت کشور، پارس شمالی و جنوبی و چاههای دریایی آن که بزرگترین مجموعهی گازی ایران و جهان را در خود جا داده و پالایشگاه فجر جم و مایعسازی گاز طبیعی کنگان همگی جزئی از ظرفیتهای موجود در استان هستند.
علیرغم وجود چنین امکاناتی در استان بوشهر، مدیریت این مجموعهی عظیم توسط شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است دارای پنج شرکت بهرهبرداری نفت و گاز است که بر اساس موقعیت جغرافیایی و میدانهای اصلی شامل شرکتهای نفت و گاز کــارون، مــارون، آغاجاری، گچساران و مسجدسلیمان تشکیل شدهاند و بصورت غیرمتمرکز توسط استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و تهران بدون هیچگونه مدیریت استانی انجام میپذیرد.
سالانه هزاران میلیارد تومان جهت امور مختلف در حوزهی مدیریت آن سهاستان قراردادهایی با اولویت بومی و غیربومی منعقد میگردد که به صورت محدود به پیمانکاران بومی مردم استان بوشهر میرسد و مردم استانهای مذکور، از بهرهی این مجموعه بیشتر مستفیذ میگردند.
با این تفاسیر، از استاندار محترم که هم سابقهی انقلابی داشته و بومی این استان نفتخیز میباشد انتظار میرود در زمان مدیریت خود، از ظرفیت دولت فعلی و از اختیارات استاندار که طبق قول آیتالله رئیسی، استاندار بوشهر محدودیتی برای حضور در جلسات هیات دولت برای پیگیری مسایل توسعهای ندارد، در جلسات هیات دولت شرکت کند و با پیگیری ویژه و جهادی نسبت به ایجاد و استقرار معاونت انرژی استانداری( استقرار دفتری از شرکت مناطق نفت خیز جنوب در یکی از شهرهای شمالی یا مرکز استان به منظور پاسخگوی به مسوولیتهای اجتماعی ) اقدام موثرتری را مبذول نماید، و درخواست به حق مردم برای استقلال مدیریتی مناطق نفتی و گازی استان به عنوان شرکت ششم از مجموعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تحت عنوان شرکت نفت و گاز بوشهر را پیگیری نماید.
از تمامی نمایندگان استان بوشهر و کلیه نخبگان علمی، سیاسی و اقتصادی و همهی رسانههای استان تقاضا میشود این موضوع مهم و حیاتی را تمام قد مطالبه کنند